4030 Debrecen, Híd köz 8.
Hétfő - Vasárnap: 0 - 24
4030 Debrecen, Híd köz 8.
Hétfő - Vasárnap: 0 - 24
Shopping Cart
 • No products in the cart.
 • 28 nov, 2021
  Közzétette admin
  0 comment

  Milyen lámpát/izzót válasszak?

  Mutatók: KELVIN, LUMEN, WATT

  Watt, azaz “W” mértékegység a három közül talán a legjobban ismert, ha máshonnan nem is, a havonta érkező villanyszámláról biztosan. Ez a felhasznált energia mennyiségét jelöli, tehát minél nagyobb ez a szám, annál többet fogyasztasz, azaz annál többet tőle a villanyszámla, persze csak akkor, ha üzemel.

  Lumen, röviden “Lm” az izzó fényerejét méri. Minél nagyobb a lumen értéke, az izzó annál erősebben világít, annál nagyobb fényt ad. A hagyományos izzók esetében gyakran a Watt szám segített eldönteni, hogy mennyire lesz világos a helyiségben, míg napjainkban erre vonatkozó információt a lumen érték ad. Mivel az újabb típusú izzók kialakításakor ügyelnek a gyártók az energiatakarékosságra, a magas lumen értékkel rendelkező izzók nem feltétlenül mutatnak magas Watt számot, ami minden felhasználó számára előnyös: olcsóbb és környezetbarát megoldás. Leegyszerűsítve, azért továbbra is van azért összefüggés a Watt szám és a Lumen értéke között.

  Meleg vagy hideg fényű, azaz sárgás vagy inkább fehéres-kékes izzót keres? A Kelvin szám, vagyis “K” megmutatja, ugyanis ez jelzi az izzó fényének színhőmérsékletét. Ha meleg fényű világításra van szükség, 3000 körüli Kelvin számú világítótest, ha a hidegebb fényt részesíti előnyben, 5000 Kelvin körülit kell választani a boltok polcairól.

  Javasolni szoktuk, hogy a 4000-4500 K színhőmérsékletűt válassza, abban az esetben ha a természetes fénnyel  megegyező színvilágot szeretne látni. Gyakorlati tapasztalat, hogy általában két egyforma teljesítményű izzó esetében a sárga színhőmérsékletű, mely meleg fényt ad, de sötétebbnek hat a helyiség, ahol ezt a típust használják, ellentétben egy azonos teljesítményű, de  fehéres-kékes színhőmérsékletű izzóval szemben. 

  Tanácsunk: Ahol az ember éli tevékeny mindennapjait, dolgozik, ott mindenféleképpen egy erősebb teljesítményű és inkább 4000-6000 K közé eső izzót vásároljon. Amennyiben belsőséges, nyugalmat, melegséget árasztó színvilágra van szükség  az igény, ott a 4000 K értéknél kisebbet keressen a termék csomagolásán. 

  Elérhetőségek

  Keress minket most!

  Debrecen és 50 km-es környéke: Hajdúszoboszló, Ebes, Kaba, Nádudvar, Püspökladány,Hajdúhadház, Nyíregyháza, Nyíradony, Hajdúbagos, Mikepércs, Derecske, Létavértes,
  Vámospércs, Berettyóújfalu, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúsámson

  © 2020 - 2021 VOLTIX. Minden jog fenntartva.