4030 Debrecen, Híd köz 8.
Hétfő - Vasárnap: 0 - 24
4030 Debrecen, Híd köz 8.
Hétfő - Vasárnap: 0 - 24
Shopping Cart
 • No products in the cart.
 • 30 nov, 2021
  Közzétette admin
  0 comment

  Klíma tisztítás. Miért?

  A klímák tisztítása és rendszeres karbantartása több szempontból is fontos. A nem tisztított készülékek egészségünkre negatív hatással lehetnek, büdöset árasztanak, de a karbantartás hiánya a klíma meghibásodását is okozhatja. A mai világban nem utolsó szempont, hogy a tisztítás/karbantartás hiányakor beszéltünk a garancia elvesztéséről, amit a gyártók előírnak. A klíma gyártók minimum évi 1x karbantartást írnak elő azoknál a készülékeknél ahol csak hűtésre használják őket. Egyes gyártók évi minimum 2x karbantartást írnak elő.

  A lakás klímaberendezése akár házilag is tisztítható, sőt ajánlott is, meg kell tenni mindent a megtisztításáért vagy a tisztán tartásáért. Lakásunkban az  úgynevezett split vagy oldalfali klímák esetében a beltéri egység tisztításához vegyük le vagy hajtsuk le a burkolatot, vegyük ki a szűrőket.A benne lévő 
  szűrőt, ami általában mosható szűrő, folyóvízben mossuk át! Ezt a folyamatot használattól függően körülbelül 2-4 hetente ismételjük meg. Ez a legfontosabb amit mi megtehetünk a klímánk zavartalan működéséért, mivel ha a szűrő eltömítődik a portól, amit a klíma magába szív csökken a hatásfoka és az élettartama.

  A split klíma tisztításával főként azt szeretnénk elérni, hogy elpusztuljanak a kórokozók amik a klíma hideg felületein lecsapódó nedvességben élnek. A klímatisztító vegyszerrel ezt a részt kell körültekintően lekezelni, ügyelve rá, hogy mindenhova jusson a szerből, de az elektromos alkatrészeket ne érje, biztonságunk miatt áramtalanítsuk a készüléket. A fertőtlenítő szernek a megfelelő hatás eléréséhez általában 10-30 percre van szüksége, nézzünk utána a leírásban. Mossuk le tiszta vízpermettel a korábban bepermetezett részeket, aztán összeszerelhetjük a beltéri egységet. Majd kapcsoljuk be a klímát hűtésre, hogy a lecsapódó kondenzvíz lemossa a felületet. A klíma szerelő éves 1-szeri vagy 2-szeri karbantartásakor megtisztítja a hőcserélőt, a mókuskereket és ha dugulás van a cseppvíz tálcában, akkor azt elhárítja.
  A klíma kültéri egységét nem kell feltétlenül tisztítanunk, az egészségünket nem veszélyezteti, legfeljebb több áramot fogyaszt, mivel idővel csökken a hatásfoka a szennyeződésektől. Ezt mindenképp bízzuk szakemberre. A klímatisztító szakemberek által használt vegyszereket,amik igazán jó hatásfokú szerek, azt a lakók sok esetben nem tudják beszerezni, mert azokat általában nagy kiszerelésben forgalmazzák. A hatékonyságuk is eltérhet attól, amivel mi magunk próbálkozunk, ezért fontoljuk meg hogy nekiállunk-e vagy inkább hívjunk egy klímás szakembert.

  Elérhetőségek

  Keress minket most!

  Debrecen és 50 km-es környéke: Hajdúszoboszló, Ebes, Kaba, Nádudvar, Püspökladány,Hajdúhadház, Nyíregyháza, Nyíradony, Hajdúbagos, Mikepércs, Derecske, Létavértes,
  Vámospércs, Berettyóújfalu, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúsámson

  © 2020 - 2021 VOLTIX. Minden jog fenntartva.