4030 Debrecen, Híd köz 8.
Hétfő - Vasárnap: 0 - 24
4030 Debrecen, Híd köz 8.
Hétfő - Vasárnap: 0 - 24
Shopping Cart
 • No products in the cart.
 • 31 dec, 2021
  Közzétette admin
  0 comment

  Kamerás megfigyelés munkahelyen

  A Munka Törvénykönyve szerint a munkavállaló személyiségi joga akkor korlátozható, ha a korlátozás a munkaviszony rendeltetésével közvetlenül összefüggő okból feltétlenül szükséges és a cél elérésével arányos.

  A kamerás megfigyelés megkezdése előtt a munkavállalókat tájékoztatni kell többek között a kamerák elhelyezkedéséről, a megfigyelés alatt álló területekről, az adatkezelés jogalapjáról és céljáról, a felvételek tárolásának idejéről, a felvételek megismerésre jogosult személyek köréről, a munkavállalókat megillető jogokról stb.

  A munkáltatók rendszerint nem alapíthatják az adatkezelést a munkavállaló hozzájárulására, mert az a munkáltató és munkavállaló közötti alá-fölérendeltségi viszony miatt nem lehet önkéntes.

  Fontos, hogy a munkavállalókat a munkahelyen is megilleti a magánélethez való jog, a munkavállalók magánélete pedig nem ellenőrizhető. A „munkahelyi magánélet” tipikus színhelyei például az ebédlő vagy a pihenő, így ezekben a helyiségekben főszabály szerint nem lehet kamerát elhelyezni.

  Elérhetőségek

  Keress minket most!

  Debrecen és 50 km-es környéke: Hajdúszoboszló, Ebes, Kaba, Nádudvar, Püspökladány,Hajdúhadház, Nyíregyháza, Nyíradony, Hajdúbagos, Mikepércs, Derecske, Létavértes,
  Vámospércs, Berettyóújfalu, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúsámson

  © 2020 - 2021 VOLTIX. Minden jog fenntartva.